انواع و کاربردهای سنگ ساختمانی

 همانطور که می دانید سنگ یکی از پرکاربردترین و متداولترین مصالح ساختمانی است که از گذشته تا به امروز جز an لاینفک زندگی و ساخت و ساز بوده است. در گذشته مردم برای ساخت خانه از سنگ استفاده می کردند و سنگ را از فلز مهمتر می دانستند.

امروزه با پیشرفت علم و فناوری ، استخراج سنگ آسان شده و کاربرد آن در صنعت ساختمان به طرز چشمگیری افزایش یافته است. سنگها دارای خصوصیات منحصر به فردی هستند که قابل مقایسه با سایر مصالح ساختمانی نیستند ، شاید مهمترین ویژگی ها می تواند در دوام و مقاومت بسیار بالا ، پرداخت بهینه ، سایش و مقاومت بالا در برابر ضربه ، برش و پرداخت ، قابلیت شستشو ، پایداری رنگ ، مقاومت باشد a برابر با گرما و رطوبت ، مقاومت کششی و خمشی خوب ، ضد آب ، مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی ، سختی بالا و مقاومت در برابر فشار ، مقاومت در برابر اسید و مواد قلیایی و بسیاری موارد دیگر. به طور کلی ، استفاده از سنگ برای روکش دیوار داخلی ساختمان ، نما ، زیرساخت های جاده ، کف خیابان و پیاده رو و تزئینات مختلف است. 

اکنون ، با توجه به این مقدمه ، از شما می خواهیم که با سازه فارسی همراه باشید تا با انواع سنگ های ساختمانی و کاربردهای گسترده آنها بیشتر آشنا شوید. این مقاله راهنمای جامعی برای انواع سنگ ساختمانی و کاربردهای آنها است.

انواع سنگ های ساختمانی


به طور کلی ، سنگها از نظر طرح ، رنگ ، مواد و کیفیت به انواع مختلفی تقسیم می شوند و شرح برخی از موارد کاربردی تر شامل موارد زیر است:
1. سنگ مرمر
سنگ مرمر یک سنگ آهک سفید و شفاف است که بسیار مقاوم در برابر آب و هوا است ، اما عمدتا به دلیل پتانسیل هوا در برابر آب و هوا و احتمال کدر شدن هنگام قرار گرفتن در معرض نور در فضای داخلی استفاده می شود. معمولاً این سنگ به موازات و عمود لایه ها تراش داده می شود که زیبایی جذابی را ایجاد می کند. علاوه بر این ، تنوع رنگ ، توانایی ساییدن و صیقل دادن عالی از ویژگی های منحصر به فرد این سنگ است که آن را به یکی از گرانترین سنگهای قیمتی تبدیل کرده است.
۲. سنگ گرانیت
گرانیت جز hard سنگهای آتشفشانی با منشأ آتشفشانی با سختی و مقاومت قابل توجه است. جالب است بدانید که این سنگ یکی از بهترین کفپوش ها برای ساختمان ها خوانده می شود ، اما می توان از آن برای نمای خارجی ساختمان ها ، به ویژه در مناطق بسیار سرد ، به عنوان یک سنگ مقاوم با نفوذ آب کم و انبساط و انقباض کم استفاده کرد. از طرفی با توجه به قیمت بسیار مناسب این سنگ ، دوام و پایداری رنگ آن ، می توان آن را یک نمای سنگی ایده آل دانست.

مشخصات یک سنگ ساختمانی مناسب

بافت سنگ

این سنگ باید دارای ساختار صوتی باشد ، به طوری که هیچ شیار ، ترک و رگ شل نداشته باشد و باید بدون تجزیه و یکنواخت باشد.

جذب آب

سنگ ساختمانی نباید توانایی جذب آب زیادی را داشته باشد ، بنابراین نباید متلاشی شده و در آب حل شود.

خلوص

سنگ ساختمانی نباید به مواد طبیعی یا مصنوعی آلوده شود ، در واقع باید کاملاً تمیز و در دسترس باشد.

پایداری سنگ در برابر عوامل محیطی.

سنگ طبیعی باید در برابر شرایط فیزیکی و شیمیایی محیط مقاومت کند ، بنابراین باید در برابر باد ، یخ زدگی ، تغییرات دما و وجود جریان های آب و همه عوامل فرسایش مقاومت کند.

پایداری مکانیکی

تاب تابشی قطعات تحمل کننده نباید از 150 کیلوگرم بر سانتی متر مربع کمتر باشد.

Comments

Popular posts from this blog

با دوربین مداربسته و انواع آن آشنا هستید

نرده های استیل و انواع آنها در ساختمان

مضرات سیستم های گرمایش از کف چیست؟