کف بتونی و انواع آن

 کف بتونی چیست؟

کف بتونی یک سطح صاف ساخته شده از بتن و ماسه زده شده با مقاومت بالا و وزن مخصوص است که برای محیط های باز ، شلوغ و پر رفت و آمد در شرایط مختلف آب و هوایی مناسب است.

روسازی بتونی خاصیت ضد سایش و مقاومت در برابر هوا را دارد و کاربرد اصلی این پیاده روها در پیاده روها و معابر ، پیاده روهای پالایشگاه ها و تأسیسات سوخت رسانی ، روسازی پارکینگ ها و انبارها صنعتی ، بهداشتی و تزئینی است.

به طور کلی ، کف های بتونی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:

بلوک پازل

دال بتونی تخت

بلوک های پازل بتونی اولین بار توسط هلندی ها پس از جنگ جهانی دوم اختراع شد. در آن زمان ، مواد اصلی هلندی ، که آجر و سرامیک بود ، کم بود و آنها از بتن به عنوان سنگ فرش برای ایجاد این بلوک ها استفاده می کردند. علاوه بر محبوبیت و فراگیر بودن استفاده از این نوع بلوک ها ، یک نکته منفی نیز وجود دارد که شامل این واقعیت است که علی رغم تضمین طول عمر ، کف های پازل طبیعی به نظر نمی رسند و متناسب با همه سلیقه ها نیستند.

از طرف دیگر کفپوش تخت بتونی تخت گزینه های زیبایی بیشتری برای ارائه دارد. اگرچه آنها نازک تر از بلوک های بتونی هستند ، اما در برابر عابران پیاده مقاومت یکسانی دارند. همچنین از ظاهر طبیعی بهتری برخوردار بوده و شبیه سنگ طبیعی و آجر هستند و از همه بهتر ، در مقایسه با ظاهر ساده عملکرد بالایی دارد.


انواع کف بتونی

به طور کلی به دلیل شیوع و استفاده گسترده از این نوع کفپوش ها ، این محصول در انواع مختلفی از مواد و بسته به کاربرد آن در بازار موجود است. در واقع ، انواع کف بتونی شامل موارد زیر است که شامل موارد زیر است:

1. کف های پلیمری

به طور معمول ، کف های پلیمری از اپوکسی و همچنین پلی اورتان تشکیل شده اند ، که یک شبکه سه بعدی کاملاً یکپارچه و غیر قابل نفوذ ایجاد می کند و واکنش بسیار شدیدی بین مواد تشکیل دهنده آن ایجاد می کند. در حقیقت کف رزین نوعی بتن خود متراکم است که با رزین یا رزین سنگ مصنوعی فشرده می شود. 

در واقع ، طی این فرآیند ، چسبندگی بین این پیوندهای پلیمری و مواد افزودنی شیمیایی بین تمام اجزا ایجاد شده و مقاومت موزاییک پلیمری را تضمین می کند. همچنین باید توجه داشت که کف های پلیمری به دلیل جذب آب کم و چگالی زیاد اجزا ، مقاومت بسیار بالایی در برابر سرما و سرما دارند.

۲. کف را با بتن بشویید

کف بتونی همان بتن شسته شده ای است که در حیاط ، پارک و طبقات دیگر استفاده می شود. در واقع این نوع کفپوش یکی از انواع کف بتونی است که بتن آن از ترکیبی از سنگدانه های رنگی و طبیعی ، چسب بتن ، پودر سنگ ، الیاف و سایر مواد افزودنی بتن بر روی روان کننده پلی کربوکسیلات خنثی برای بتن در اندازه ها ، طرح ها ، رنگ ها و الگوهای مختلف ساخته می شود. ... این موزاییک به روش های مختلفی ساخته می شود ، معمولاً روش های پرس و ارتعاش است.

3 کف بتونی فشرده

کف بتن فشرده در واقع نوعی بتن است که با فشار دادن ، ساخته شده از شن ، سیمان ، سنگدانه ، پودر سنگ و آب در اندازه ها و طرح های مختلف ، به تراکم آن می رسد. در حقیقت ، تصویری که با چیدن منظم قطعات کوچک سنگهای سفالی یا سفال تولید می شود ، موزاییکی است که یکی از مصالح ساختمانی است که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

جالب اینجاست که نام سنتی کف بتونی موزاییک است. لازم به ذکر است که کف بتونی فشرده از مقاومت سایشی بالایی برخوردار است ، به دلیل مزایای منحصر به فرد و روشهای تولید ، به عنوان مناسب ترین نوع کف در محیط هایی مانند پیاده رو و پیاده رو مورد استفاده قرار می گیرد و به آن جاده های شلوغ می گویند.

4 کف بتونی ارتعاشی

معمولاً فشاری برای تشکیل کف ویبره وجود ندارد و تراکم بتن و سایر مواد افزودنی توسط ویبراتور ایجاد می شود. مراحل به شرح زیر است: مواد را در میکسر (مخلوط کن بتن) مخلوط کرده و سپس با استفاده از نوار نقاله مجهز به ویبراتور قالب پلاستیکی پر شده با بتن را تکان داده و روی نوار نقاله موزاییک ایجاد کنید.

5. موزاییک را به صورت خودکار چین بزنید

به این نوع کف معمولاً موزاییک ساده ایرانی ، موزاییک حیاط یا پارکت گفته می شود. روند ساخت این نوع موزاییک کاملاً خودکار است و به دلیل پیشرفته بودن و مکانیزه بودن فرایند ، موزاییک بتونی محکمتر می شود و به راحتی شکسته و فرسوده نمی شود. همچنین مقاومت خمشی بالاتری نسبت به منبت کاری دستی دارند.علاوه بر این ، به دلیل وجود ماشین های فرعی ، درجه پرداخت بیشتری نسبت به منبت کاری دستی دارند.

مزایای کف بتونی

کفپوش بتنی به دلیل مزایایی که دارد از جمله موارد زیر در ساختمانهای مدرن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

دوام بالا

به طور کلی ، کف های بتونی عمر طولانی دارند و در برابر انواع آسیب ها مقاوم هستند. به همین دلیل برای مکانهای شلوغ و صنعتی نیز مناسب است. در طراحی داخلی ، این نوع کف کمتر در معرض آسیب است و در برابر خراش و ضربه مقاوم است.

تعمیر و نگهداری آسان

کف های بتونی به تعمیر و نگهداری زیادی احتیاج ندارند ، در حالی که هزینه های نگهداری یا تعمیرات کم است. علاوه بر این ، تمیز کردن آن آسان است و به راحتی با مواد شوینده مناسب تمیز می شود. با این حال ، توصیه می شود از مواردی که پایه اسیدی دارند برای تمیز کردن آنها استفاده نکنید.

بازدارنده آتش باشید

کفپوش بتونی به دلیل جنسیت مقاوم در برابر آتش است و از گسترش آن جلوگیری می کند.

سازگار با محیط زیست

به طور کلی کفپوش بتونی سازگار با محیط زیست است و به این معنا که در تولید خود از مواد مصنوعی یا تغییرناپذیر استفاده نمی کند ، در واقع این نوع کفپوش سازگار با محیط زیست محسوب می شود.

معایب کف بتونی

همانطور که می دانید هر محصول نه تنها مزایای زیادی دارد ، بلکه می تواند دارای اشکالاتی نیز باشد. روسازی بتونی از این قاعده مستثنی نبوده و دارای اشکالات است.

تغییر رنگ

به طور کلی ، پوشش های سطحی که ساختار کلی یک بلوک بتنی را نشان می دهند ، با گذشت زمان تغییر رنگ و تغییر شکل می دهند. در این بین ، کف بتونی شسته شده ممکن است به دلیل وجود طبیعی سوراخ ها و منافذ ، تغییر رنگ نشان دهد که با گذشت زمان و با افزایش استفاده می توانند آلوده شوند. با این وجود ، برخی از کف های صیقلی دارای یک لایه محافظ هستند که نسبت به سایر مدل های کف ، قیمت بالاتری دارد.

لکه های

کف بتونی به راحتی کثیفی (خصوصاً کثیف روغنی) را که باید با مایع چربی زدایی یا آب با فشار زیاد شستشو شود ، جذب می کند و یا در آخر باید بلوک بتونی تعویض شود. مهر و موم های بتونی همچنین می توانند آلودگی ها را بپوشانند ، اما به خاطر داشته باشید که این کار باید حداقل سالی یک بار انجام شود.

علف هرز

علف های هرز همیشه می توانند در محل اتصال محل بلوک رشد کنند ، که می تواند ظاهر فضا را پنهان کند.

اصول نصب کف بتونی.

به طور کلی ، توصیه می شود که نصب و نصب کفپوش را به افراد حرفه ای بسپارید ، اما اگر بعد از این توصیه هنوز اصرار به نصب کف بتونی دارید ، دستورالعمل های زیر مفید و کاربردی است.

1. ابتدا با استفاده از بیل و چنگال لایه های غیر مقاوم خاک (مانند خاک رس ، خاک سطحی) را از بین ببرید تا به یک سطح سخت خاک برسید.

۲. یک سطح یا لایه با ضخامت 12 تا 14 اینچ ایجاد کنید. در واقع ، این لایه باید یک لایه مقاوم در برابر شن ، شن و ماسه جاده و شن باشد. برای این منظور بهتر است از ماسه با دانه بندی 32٪ یا 45٪ همراه با مقاومت در برابر نفوذ آب و یخ زدگی استفاده شود.

4- قبل از نصب کفپوش (بالابر قطعات بتونی) ، باید دیواره ای در دو طرف ایجاد شود تا سطح کار مشخص شود تا از لغزش قطعات در حین کار و بعد از کار جلوگیری شود. برای تعیین فواصل نهایی ، توصیه می شود قبل از نصب نهایی دیوارها ، قطعات بتنی را از قبل در چندین ردیف مرتب کنید.

5- در این مرحله ، نوبت بستر کف است که متشکل از شن یا مخلوط شن و ماسه خرد شده (دانه بندی 5٪) است. ضخامت این تخت قبل از ضرب و شتم باید بین 4 تا 5 سانتی متر باشد. توجه داشته باشید که این لایه ابتدا چکش کاری نشده است ، اما پس از نصب قطعات و با آن ، ارتفاع نهایی سطح قبل از چکش کاری به دست می آید. به همین دلیل ، ضخامت لایه بستر باید حداقل 1 سانتی متر بیشتر باشد.

Comments

Popular posts from this blog

با دوربین مداربسته و انواع آن آشنا هستید

نرده های استیل و انواع آنها در ساختمان

مضرات سیستم های گرمایش از کف چیست؟